menu

Laaste topics

Active topics

Netflixachtige streaming diensten: Wa...

Uplay+ is een abonnementsvorm van gameontwikkelaar en uitgever Ubisoft. Het abonnement is een aftreksel van de van Netflix geïnspireerde Netflix-ideologie: Voor weinig geld een schier onbeperkt aantal gratis films, in dit geval games, consumeren. Dit is zeker niet onbekend. Het van oorsprong Nederlandse Utomik begon er zelf ook mee. In 2015 begonnen ze met een open beta, de progressie daarvan werd vooral op sociale media, waarvan gesloten Facebookkanalen, gedeeld. Medio 2018 stopten ze en ging het open voor publiek.

 

Ubisoft tracht de gamer op deze manier te blijven houden middels een dienst als dit. In principe kun je het zien als marketing, maar dan een stap verder. Zoals alles beperkt is, is dat bij dit soort services ook het geval. Net als Hulu, Amazon Prime, Videoland en nog een tal aan andere soortgelijke verliesmakende producten kent het zijn beperking.

Neem Netflix. Dat bedrijf moet immers aan films komen, en dat kan alleen door licenties te kopen/huren. Bij spellen en andere gebruiksgoederen is dat uiteraard niets anders. Utomik en co. hebben daarom ook vooral kleinere games in hun voorraad. Om alsnog de consument te overtuigen is innovatie het enige hoopsmiddel. Zo ook Utomik. Zij hadden een feature waarin spelers hun spellen al konden spelen voordat het volledig gedownload was. Dat kan tegenwoordig nu ook, maar die innovatie was die tijd al bijzonder en interessant genoeg voor mensen om het te testen. En daar spelen andere diensten ook op in. De client van Uplay heeft bijvoorbeeld ook enkele mogelijkheden die andere weer niet hebben, enzovoorts.

 

Klinkt allemaal vrij logisch, maar dat is het niet altijd. Vaak lijken sommigen vrij verrast te zijn als een bepaalde titel niet gespeeld of gebruikt kan worden. En dat is vrij vervelend, natuurlijk. Maar het kent ook zijn zonzijde: Veel lieden komen op andere, vaak totaal verschillende genre's uit, waardoor ze er uiteindelijk alsnog een positieve noot aan kunnen geven. De kleinere zijn immers niet altijd minder goed dan de grotere. En dat herhaalt zich continu. Iets met horizon uitbreiden enzo. Verkennen.

 

Probeer het zelf ook! Netflix.com enzo, maar dat weet je zelf ook wel, geloof ik.

Er zijn nog geen reacties!
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.