menu

Laaste topics

Active topics

Het grote coronavirus topic

Hoi, het coronavirus COVID-19 heeft de hele samenleving in de wereld plat doen leggen. Men moet thuis werken, er gaan mensen dood, er worden drastische soms radicale maatregelen genomen om het virus te vertragen, en er wordt met man en macht gewerkt aan een vaccin, dat mogelijk nog 1,5 jaar gaat duren.

 

Klachten variëren van licht tot gemiddeld en zwaar, en zijn vaak vergelijkbaar als die van een (zware) griep. Dus denk hierbij aan keelpijn, hoesten, misselijkheid, enzovoorts. Bij klachten blijft men sowieso thuis, het advies is daarnaast om gewoon thuis te blijven indien mogelijk. Alle evenementen zijn tot juni gesloten, de scholen zitten vooralsnog tot 6 april dicht. Voor een betrouwbaarder bron kun je het RIVM raadplegen.

 

De risiscogroep zijn mensen met een niet goed werkend immuumsysteem waaronder dus ook ouderen. Die worden dus ook het meeste getroffen. Een besmet persoon kan 3 tot 4 personen besmet maken.

In het begin sloeg de nuchterheid in Nederland toe. “Het is maar een griepje”, zei de gemiddelde Nederlander destijds. (Ik ook!). Helaas hebben we dit virus keihard onderschat en zei Rutte in een toespraak op 16 maart dat een groot deel, mogelijk 60 tot 70% van de populatie ermee in aanraking zal komen, of, beter gezegd: besmet raken. En daarom is het verstandig om de adviezen van het RIVM op je te nemen en zeker AFSTAND HOUDEN, want OOK DAT WORDT AMPER GEDAAN.

 

Oh, en regelmatig handen wassen is ook iets wat je moet doen wil je de kans op besmetting tegen gaan. In principe zul je dus erg goed op je hygiëne moeten letten.

Gelukkig worden er sinds dindsdag 24 maart daarvoor boetes uitgedeeld, de politie zal dus letten op wie de anderhalve meter niet in acht neemt. Thuis met familie kan het natuurlijk wel.

In dit topic wordt alles omtrent COVID-19 bijgehouden. Tips, aanvullen en dergelijke voor het startbericht zijn welkom. Gelieve geen speculaties of complotten o.i.d. De bron moet daarnaast betrouwbaar zijn.

Teun

BREAK: Centrale examens afgeschaft, supermarkten treffen maatregelen.

Teun

BREKEND: Olypische spelen afgelast! SInds gisteren is er weer een stijging in het aantal doden en zieken:

 

63 tegenover 29 doden en 1495 zieken tegenover 1230.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.